Rapport från artrallyt; kretsstämma

Västmanlands artrally avgjordes 19 januari. De senaste veckorna har bjudit på låga temperaturer men det hindrade inte lagen från att hitta många arter.

Laget Häppstars från Västerås vann rallyt på 59 arter, tangerat Västmanlandsrekord. Västeråslagen dominerade som vanligt med åtta av topp tio-lagen. Ett arbogalag knep tredjeplatsen och köpings representant åttondeplatsen. Bästa Hallstalag var En gnutta flax (Stefan Johansson och Thomas Norrman) som kom på 13:e plats med 46 arter. Fyra hallstalag såg 40 arter eller mer vilket var många år sedan senast.

Artrallyn innebär också alltid att ovanliga vinterfynd, och ibland arter som är ovanliga övriga året också, hittas, 2019 var inget undantag. Exempel på mer ovanliga observationer under rallydagen är: 1 forsärla Trångfors, 1 dubbeltrast Mölntorp, 1 stenfalk Förunda, 5 stare Herrskogen, 8 större korsnäbb Vallhall.


Nästa aktivitet är HNF:s kretsstämma 19 februari på Lindboskolan, för mer info se program.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.