Fågelskådningens dag och fågeltornskampen

Maj har kommit och våren märks överallt i naturen även om det vissa dagar ändå är kyligt. Fåglarna sjunger och bygger bon, fjärilar, ormar och andra värmeälskande varelser visar sig, träden har knoppar osv.

En stark vårtradition i föreningen är fågelskådningens dag vid Lagårdssjön, Strömsholm och likaså i år. Föreningen bemannar plattformen på Linnékullen en stor del av dagen och deltar i den numera traditionella fågeltornskampen mot andra torn i Norden gällande vilket torn som ser flest fågelarter denna dag. Parallellt med detta har föreningen sitt egna hägerbingo dvs bingo med de fåglar som ses. Välkomna att besöka oss under dagen, hägerbingot pågår kl 10-12 och plattformen kommer åtminstone vara bemannad kl. 05-13

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.