Mistelvandring, nytt år och kommande aktiviteter

På nyårsaftonen genomfördes den traditionella mistelvandringen. Vädret kunde varit bättre men ganska behagligt eftersom ingen nederbörd kom och inte heller särskilt mycket blåst. 16 personer gick runt mellan naturreservaten Lind-, Ek-, och Häggholmen. Förutom mistlar kunde bland annat svampar, fåglar, naturvård och historia studeras under vandringen. Mistelvandringarna bjuder ofta på någon örn, i år två havsörnar som passerade över mälaren nära utanför Lindholmen.


Kommande program (för info se program)

20 januari Artrally

22 februari Kretsstämma


Nytt år innebär för vissa nytag genom att påbörja en lista över vad man har sett under året och samtidigt summering av föregående året. Eftersom vintern inte bitit i med kyla kan det kännas som att det fortfarande höstrusk och inte riktigt vinter. En del fåglar som gäss är därför kvar i antal som inte är vanligt så här års.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.