Kommande program mm.

5-6 juni är det Naturnatten.

Samling kl 21.00 vid Kvarnhagstorp för vidare färd ut i sommarnatten


Under andra halvan av maj anländer ett flertal nattaktiva tropikflyttare till Sverige likt Näktergal, sångare och vissa sumphöns. Början av juni är en otroligt bra tid för att lyssna på dessa, de är mest aktiva sent på kvällarna/nätterna men ibland även mitt på dagen.

Bra områden att lyssna efter nattsångare är exempelvis Utnäslöt, Lagårdssjön, Strömsvik, Säby. Under observationer kan aktuella observationer från kommunen ses vilket också är ett tips för den som vill veta var det kan aktuellt att höra nattfåglar.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.