Nytt

Den förra varmperioden gjorde att många lite ovanligare fågelarter kom till Mellansverige. Hallstahammar har haft besök av både mindre flugsnappare och sommargylling och det kan säkert finnas fler roliga fåglar att hitta i markerna (flugsnapparen på österängarna och sommargyllingen vid gamla tornet på Billingen).

Under rapporter har några korta rapporter från vårens aktiviteter lagts upp.

Under de varma försommar/sommarnätterna brukar man kunna höra en hel del olika sångare bland annat. Flodsångare och busksångare är två exempel på arter som hörts i kommunen den senaste tiden och nästa helg har föreningen en sådan aktivitet (se nedan). Förutom fåglar kommer det även lysas efter insekter och lyssnas efter fladdermöss.

 

Torsdag-fredag 5-6 juni 21.00- (så länge du vill) Naturnatten

Vi beger oss ut i försommarnatten för att uppleva kommunens djur och natur. Samling vid Linnékullen, Strömsholm.

Medtag kvällsfika och varma kläder.

Info Christer Andersson 070-7443481

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.